Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Wasze propozycje na dalszy rozwój serwisu  (Przeczytany 9052 razy)
Wrota Bieszczadów
Administrator
Świeżynka :)

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #15 : Styczeń 13, 2010, 12:56:30 »

Witam serdecznie koleżanki i kolegów. Chcę podsunąć panu administratorowi pomysł wstawienia jakiegoś licznika przy zdjęciach, żeby było wiadomo ile osób poszczególne zdjęcia oglądało. Pozdrawiam

witam

nigdy się nie zastanawiałem nad implementacją licznika odsłon zdjęcia. Pomyślimy z kolegą, jeśli nie będzie to trudne może uda się kiedyś dodać taką funkcjonalność.

Z rzeczy ciekawych doszła jakiś czas temu opcja komentarzy pod zdjęciami, można dodawać swoje uwagi czy opisy do zdjęć innego autora.

Pozdrawiam
Magdalena Buczak
*

« Odpowiedz #16 : Styczeń 14, 2010, 03:20:02 »

Jako, że jest to mój pierwszy post witam wszystkich serdecznie.
Przede wszystkim gratuluję i dziękuję autorowi za stworzenie bardzo ciekawej strony.

Myśląc nad jej udoskonaleniem wpadłam na pomysł, żeby dodać w serwisie mapkę Bieszczadów z pozaznaczanymi miejscami, w których zostały zrobione zdjęcia znajdujące się w galerii. I tak użytkownik dodając swoje zdjęcie, oprócz dokładnego opisu wskazywał by na tej mapie miejsce, w którym wykonał dane zdjęcie. Podczas przeglądania poszczególnych fotografii byłaby opcja podglądu miejsca zrobienia zdjęcia na mapce. Poza tym można by wprowadzić podgląd całej mapki i wskazanie interesującego nas obszaru, po wybraniu którego pokazałyby się fotografie wykonane na danym terenie. Myślę, że byłoby to ciekawe uzupełnienie już istniejącej wyszukiwarki.
Wrota Bieszczadów
Administrator

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #17 : Styczeń 17, 2010, 12:05:49 »

Jako, że jest to mój pierwszy post witam wszystkich serdecznie.
Przede wszystkim gratuluję i dziękuję autorowi za stworzenie bardzo ciekawej strony.

Myśląc nad jej udoskonaleniem wpadłam na pomysł, żeby dodać w serwisie mapkę Bieszczadów z pozaznaczanymi miejscami, w których zostały zrobione zdjęcia znajdujące się w galerii. I tak użytkownik dodając swoje zdjęcie, oprócz dokładnego opisu wskazywał by na tej mapie miejsce, w którym wykonał dane zdjęcie. Podczas przeglądania poszczególnych fotografii byłaby opcja podglądu miejsca zrobienia zdjęcia na mapce. Poza tym można by wprowadzić podgląd całej mapki i wskazanie interesującego nas obszaru, po wybraniu którego pokazałyby się fotografie wykonane na danym terenie. Myślę, że byłoby to ciekawe uzupełnienie już istniejącej wyszukiwarki.

pomysł ten już i nam kiedyś kiełkował w głowach. Niestety technicznie jest to bardzo trudne do wykonania. Specjalista i twórca całego kodu jest kolega. Chwielibyśmy to kiedyś zrealizować ale nie obiecuje niczego konkretnego. Mamy to na uwadze i mnie też się marzy taka funkcjonalność.

POzdrawiam
Roger
szymon bartosz
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #18 : Sierpień 19, 2010, 06:27:51 »

coś mi się wydaje (i nie tylko mnie), że niektórzy postanowili za wszelką cenę mieć na Wrotach jak najwięcej zdjęć a nie koniecznie idzie za tym jakość. Poziom Wrót spada zamiast rosnąć. Nie idźmy na ilość bo nikomu nie będzie się chciało tego oglądać.
Wrota Bieszczadów
Administrator

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #19 : Sierpień 30, 2010, 11:12:18 »

coś mi się wydaje (i nie tylko mnie), że niektórzy postanowili za wszelką cenę mieć na Wrotach jak najwięcej zdjęć a nie koniecznie idzie za tym jakość. Poziom Wrót spada zamiast rosnąć. Nie idźmy na ilość bo nikomu nie będzie się chciało tego oglądać.

racja i postanowiłem podnieść poprzeczkę, moderacja będzie bardziej surowa. Czasem miałem za miękkie serce a tu twardym widzę trzeba być...

Roger
szymon bartosz
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #20 : Listopad 26, 2010, 09:05:14 »

Pomyślałem jeszcze o jednej rzeczy. Komentarze i pytania do zdjęć zdarzają się bardzo rzadko a nawet jak się coś pojawi to pozostaje zazwyczaj bez odpowiedzi. Moim zdaniem jedna z przyczyn jest to,że autor zdjęcia nie ma pojęcia o fakcie, że ktoś skomentował jego zdjęcie bo nikt nie przegląda swoich zdjęć.
Może dało by się wprowadzić automatyczne powiadamianie autorów o komentarzach do ich zdjęć?

No i druga sprawa, o której też już kiedyś była mowa, to kwestia zamontowania licznika odsłon poszczególnych fotek. Na większości portali fotograficznych coś takiego istnieje. Wg mnie będzie to pomocne w orientacji jaki materiał ludzi interesuje. Jakie zdjęcia wrzucać, bo są chętnie oglądane, a jakie zachować sobie w "szufladzie"
Wrota Bieszczadów
Administrator

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #21 : Listopad 30, 2010, 12:45:10 »

Pomyślałem jeszcze o jednej rzeczy. Komentarze i pytania do zdjęć zdarzają się bardzo rzadko a nawet jak się coś pojawi to pozostaje zazwyczaj bez odpowiedzi. Moim zdaniem jedna z przyczyn jest to,że autor zdjęcia nie ma pojęcia o fakcie, że ktoś skomentował jego zdjęcie bo nikt nie przegląda swoich zdjęć.
Może dało by się wprowadzić automatyczne powiadamianie autorów o komentarzach do ich zdjęć?

No i druga sprawa, o której też już kiedyś była mowa, to kwestia zamontowania licznika odsłon poszczególnych fotek. Na większości portali fotograficznych coś takiego istnieje. Wg mnie będzie to pomocne w orientacji jaki materiał ludzi interesuje. Jakie zdjęcia wrzucać, bo są chętnie oglądane, a jakie zachować sobie w "szufladzie"

przyglądnę się czy istnieje opcja powiadamiania o komentarzach. Raczej powinno się udać.

Z tym licznikiem przyznam się szczerze myśleliśmy o tym ale nakład pracy potrzebny do zrobienia tego gadżetu wcale nie jest mały. Wolałbym tę energię przeznaczyć na coś innego.
Projekt jest niekomercyjny i sam go finansuję i powoli zaczynam odczuwać to w kieszeni Uśmiech Ale sercem jestem tak mocno z Bieszczadami, że na pewno nie planuję tego zawiesić.
Planowałem utworzyć bliźniaczy portal wrota-tatr ale chyba się wycofam. Tego już mogę nie udźwignąć. A nie mam zamiaru robić z portalu choinki na reklamowy śmietnik dla tych paru groszy.

teraz idzie zima czas kiedy będę mógł się nieco skupić nad pracami i coś pchnąć projekt do przodu.

Roger
Paweł Posiewała
*

« Odpowiedz #22 : Wrzesień 14, 2011, 08:52:00 »

A propos jeszcze powiadamiania, to może by uruchomić kanał RSS do galerii. Pozwalało by śledzić pojawianie się nowych zdjęć.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: